Kuvassa vasemmalta oikealle: Satakunnan korkeakoulusäätiön hallituksen varapuheenjohtaja Matti Kiuru, säätiön uusi toimitusjohtaja Katariina Yrjönkoski, hallituksen puheenjohtaja Sampsa Kataja ja hallituksen jäsen Markku Kivinen.

Satakunnan korkeakoulusäätiö vahvistuu – tekniikan tohtori Katariina Yrjönkoski nimitetty säätiön toimitusjohtajaksi

Satakunnan korkeakoulusäätiö vahvistaa entisestään rooliaan satakuntalaisen korkeakoulutuksen tukitoimijana.

Toiminnan kehittymistä vahvistaakseen säätiö on nimittänyt toimitusjohtajakseen tekniikan tohtori Katariina Yrjönkosken. Yrjönkoski jatkaa tehtävän rinnalla aikaisempaa työtään Porin yliopistokeskuksessa, jossa hän vastaa mm. yrityskumppanuusohjelma FORE UCPorin kehittämisestä sekä syksyllä 2023 alkavan uuden tekniikan kandidaattikoulutuksen suunnittelusta. Yrjönkoski on laajasti verkottunut niin akateemiseen yhteisöön kuin elinkeinoelämään. Hän toimii mm. Satakunnan Osuuskaupan hallituksessa, ja on tehnyt monipuolisesti yhteistyötä kauppakamarien sekä erilaisten tutkimusta ja koulutusta rahoittavien tahojen kanssa. Tekniikan tohtoriksi hän on väitellyt v. 2019 Tampereen yliopistosta.

– Yrjönkoskella on pitkä kokemus työskentelystä yksityissektorilla, mutta samanaikaisesti vahva ymmärrys akateemisesta organisaatiosta ja sen toiminnasta. Laajan verkostoituneisuuden ja yritysyhteistyöhön liittyvien näyttöjen lisäksi omakohtainen kokemus niin tutkimuksesta kuin koulutuksesta ovat hänen vahvuuksiaan tässä säätiön uudessa avaintehtävässä, kertoo Satakunnan korkeakoulusäätiön hallituksen puheenjohtaja Sampsa Kataja.

– Satakunnan korkeakoulusäätiön varallisuus on kasvanut ja asema vahvistunut. Uusi tehtäväni on erinomainen mahdollisuus antaa panokseni säätiön toiminnan kehittämiseen ja monipuolistamiseen. Satakunnan kaltaisessa maakunnassa tarvitaan vahvoja korkeakoulutuksen puolestapuhujia, ja Satakunnan korkeakoulusäätiöllä on valtavasti potentiaalia profiloitua vielä vahvemmin sellaiseksi, toteaa Katariina Yrjönkoski.

Yrjönkoski aloittaa tehtävässään tammikuun 2023 aikana.


Lisätietoja:
Katariina Yrjönkoski
katariina.yrjonkoski@ucpori.fi
p. 040 359 4643

Sampsa Kataja
sampsa.kataja@klp.fi
p. 050 512 2571